Турчинов: Незабаром за лінією розмежування на Донбасі будуть слухати українське радіо і дивитися телебачення

Турчинов: Це стане можливим завдяки вітчизняним розробкам систем інформаційного захисту
Фото: РНБО України. Оперативний штаб / Facebook

Проект блокування антиукраїнського телерадіомовлення планують застосувати уздовж лінії розмежування на Донбасі, після чого технологію почнуть використовувати вздовж українсько-російського кордону, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

На Донбасі громадяни, які проживають за лінією розмежування, незабаром зможуть слухати українське радіо і дивитися телебачення. Про це 28 квітня заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов під час перебування в тренінговому центрі підготовки поліцейських підрозділів поліції особливого призначення КОРД Київської області, повідомила прес-служба РНБО.

"Незабаром на 30–50 км за лінією розмежування будуть слухати українське радіо і дивитися українські телеканали", – сказав він.

За словами Турчинова, це стане можливим завдяки вітчизняним розробкам систем інформаційного захисту, які дають змогу ефективно блокувати антиукраїнське телерадіомовлення. Водночас технології не будуть заважати роботі українського телерадіоефіру.

Спочатку технологію, яка "на порядок дешевша, ніж іноземні аналоги", застосують уздовж лінії розмежування на Донбасі. Потім почнуть використовувати вздовж українсько-російського кордону.

27 квітня Турчинов заявив, що Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації розробила проект блокування антиукраїнського телерадіомовлення уздовж лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.