У 20 регіонах Росії створили добровольчі батальйони для війни в Україні

Охочим вирушити воювати в Україну обіцяють великі грошові виплати та забезпечення всім необхідним екіпіруванням
Фото: depositphotos.com
У 20 регіонах Росії сформували вже понад 40 "іменних" добровольчих підрозділів для участі у війні в Україні. Про це 8 серпня пише "Коммерсантъ".

У деяких регіонах формують один підрозділ, в інших – по два-три й більше. В одних випадках це мотострілецькі, танкові чи артилерійські батальйони й роти, в інших – підрозділи підтримки.

За даними видання, набір добровольців для доправлення на війну триває в регіонах уже кілька місяців: вступати до загонів закликають місцева влада й ветеранські організації, охочим вирушити воювати в Україну обіцяють солідні грошові виплати та забезпечення всім необхідним екіпіруванням.

Добровольцям обіцяють платити від 130 тис. руб. (приблизно $2,2 тис.) до 300 тис. руб. ($5 тис.).

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. Масованих артилерійських, ракетних та авіаційних обстрілів зазнало багато українських міст, включно з обласними центрами та Києвом.

Колишня генпрокурорка України Ірина Венедіктова повідомила 31 травня, що в Україні відкрито вже приблизно 15 тис. кримінальних проваджень про воєнні злочини, скоєні російською армією.

17 червня в Україні запустили "Книгу катів" із базою даних про російських військових злочинців та галерею фотографій, які ілюструють злочини окупантів на території України. У базі станом на 7 серпня розміщено верифіковані дані про 1004 окупантів.

За оцінкою Генштабу ЗСУ, з урахуванням приватних військових компаній та мобілізаційного резерву Росія залучила до війни проти України приблизно 330 тис. осіб станом на 16 червня.

27 червня британська розвідка підтвердила, що Росія відчуває брак резервістів для війни в Україні, але не хоче розпочинати офіційну мобілізацію.

За інформацією американського Інституту вивчення війни станом на 2 серпня, у чотирьох областях Росії формують добровольчі батальйони для війни в Україні.