У Бахмуті народний депутат порушив правила поводження зі зброєю, у нього знайшли нагородний "Форт-17" – поліція

Мисливська зброя була у відкритому стані на ремені, це є порушенням закону, наголошує прес-служба Нацполіції
Фото: dn.npu.gov.ua

Головне управління Національної поліції в Донецькій області прокоментувало нічний конфлікт між журналістом і народним депутатом України в готелі Бахмута.

24 лютого близько 23.50 до поліції Бахмута надійшов дзвінок від журналіста, який повідомив, що народний депутат України намагається виламати двері в його готельний номер та погрожує.

Про це повідомляє офіційний сайт Нацполіції.

Журналіст, який зателефонував до колл-центру 102, зазначив, що депутат перебуває в приміщенні з автоматом на ремені, без спеціального чохла, порушуючи норми законодавства.

Із приїздом поліції сварка завершилася. Правоохоронці виявили у нардепа нагородний пістолет "Форт-17" та мисливський промисловий нарізний карабін.

Мисливська зброя була у відкритому стані на ремені, це є порушенням закону, наголошує прес-служба Нацполіції.

Відповідно до чинного законодавства, вогнепальна зброя та пневматична зброя під час перенесення мають бути в розрядженому стані у спеціальному чохлі, кейсі або футлярі.

Прізвища народного депутата і журналіста в повідомленні Нацполіції не вказані, проте в ніч на 25 лютого журналіст "Дорожнього контролю" Андрій Дзіндзя писав, що позафракційний нардеп Володимир Парасюк "ломився до нього в номер" із автоматом Калашникова. Він також опублікував відео, на якому Парасюк звинувачує Дзіндзю, що він "підставив хлопців", розповідаючи про контрабанду залізницею.

Парасюк стверджував, що зброя, з якою він прийшов, "має номер, документи", і журналіста "не стосується" як депутат її носить. "Я загубив чохол. Іду шукати", – говорив Парасюк.