У Балаклії окупанти оголосили "заступником мера" учасника шоу талантів, який забивав собі цвяхи в ніс

У 2010-х Агарков був відомий як учасник шоу "Україна має талант", а тепер став колабораційним "заступником мера"
Скріншот: balakleya_life / Instagran
Російські окупанти призначили "заступником міського голови" окупованої Балаклії Харківської області колаборанта Сергія Агаркова. Відео з Балаклійської міської ради, де він зриває табличку з ім'ям голови Ізюмської райдержадміністрації Степана Масельського, опублікував 1 липня місцевий паблік balakleya_life.

Разом з Агарковим у цьому брав участь колишній харків'янин Сергій Моїсеєв, керівник проросійської організації "Русь триєдина", який після перемоги Революції гідності в Україні втік до РФ.

На відео Моїсеєв розповідає про "перше засідання адміністрації Балаклії" й "призначення мера Балаклії" та "його заступника" – Сергія Агаркова. Колаборант радіє "посаді" та публічно зрізає табличку з ім'ям голови Ізюмської РДА Степана Масельського.

У своєму Facebook Моїсеєв пише, що їздить у зону бойових дій у "гуманітарні, духовні та адміністративні" відрядження, і, зокрема, у середині червня привіз до Балаклії "обійняти посаду" Агаркова.

View this post on Instagram

A post shared by Balakleya (@balakleya_life)

Агарков відомий антиукраїнською позицією з 2014 року, має сторінку на "Миротворці". Був керівником організації "Союз народної єдності" та одним із авторів сепаратистського проєкту "Дорожная карта Новороссии".

До подій 2014-го він виступав на шоу "Україна має талант" – бив себе сокирою у живіт і забивав цвяхи в ніс. Після Майдану втік із Харкова до Росії.

Відео: Україна має талант | Ukraine's Got Talent / YouTube

Голова Ізюмської РДА Степан Масельський у коментарі Суспільному сказав, що не бачив відео із захопленої Балаклійської міськради і "бажання переглядати записи окупантів, колаборантів та зрадників не має". Щодо знятої таблички запевнив: "Повірте, повісимо назад".

Масельський виїхав із тимчасово окупованої території та займається, зокрема, відправленням до Ізюмського району гуманітарної допомоги.

"Керівником" окупаційної "адміністрації", за інформацією "Думской", загарбники призначили росіянина Юрія Шевченка.

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області від початку відкритого вторгнення в Україну – 24 лютого. За інформацією голови Харківської ОВА станом на 29 травня, загарбники окупували близько 31% території регіону.

Станом на 19 червня, за даними управління поліції Харківської області, у регіоні від дій росіян загинуло 860 місцевих жителів, із них 43 дитини. Після цього було зафіксовано нові обстріли.

За даними місцевої влади на 26 червня, з початку війни у Харківській області було зруйновано понад 4 тис. житлових будинків, понад 400 навчальних закладів, приблизно 100 лікарень та інші будинки.

20 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти можуть знову спробувати захопити Харків.