У Бериславському районі Херсонської області ЗСУ деокупували вісім населених пунктів – командування "Південь"

ЗСУ звільнили від окупантів населені пункти: Любимівка, Хрещенівка, Золота Балка, Біляївка, Українка, Велика Олександрівка, Мала Олександрівка й Давидів Брід, зазначило командування "Південь"
Фото: Оперативне командування "Південь" / Operational Command "South" / Facebook (архів)
Збройні сили України (ЗСУ) звільнили від російських окупантів вісім населених пунктів Бериславського району Херсонської області.

Про це 4 жовтня у Facebook повідомило оперативне командування "Південь" ЗСУ.

"За результатами ретельно спланованої і блискуче реалізованої військової операції із визволення територій Херсонської області з-під окупації, нашими підрозділами звільнено, закріплено та відновлено державний прапор України у восьми населених пунктах Бериславського району: Любимівка, Хрещенівка, Золота Балка, Біляївка, Українка, Велика Олександрівка, Мала Олександрівка, Давидів Брід", – ідеться у повідомленні.

Водночас керівниця об'єднаного пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк зазначила в ефірі національного телемарафону, який транслювали в YouTube каналу "Рада", що звільнених населених пунктів "набагато більше".

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін розповів 4 жовтня, що в Херсонській області всього деокупували понад 50 населених пунктів – звільнили від російської окупації приблизно 3,5 тис. громадян.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські окупанти зайшли на територію Херсонської області 24 лютого з боку тимчасово окупованого Кримського півострова.

Херсон – єдиний обласний центр України, який загарбникам удалося тимчасово окупувати після початку широкомасштабного вторгнення. Визволення Херсона президент України Володимир Зеленський називав головною метою ЗСУ на півдні.

У ОК "Південь" 29 серпня повідомляли, що на півдні ЗСУ розпочали наступальні дії за багатьма напрямками, зокрема у Херсонській області.

4 вересня стало відомо про звільнення селища Високопілля у Херсонській області. Після цього в регіоні деокупували й інші населені пункти.