У боях за Україну загинув американський доброволець, у Держдепартаменті США смерть підтвердили

У Держдепартаменті США подробиць загибелі не повідомили
Фото: ЕРА
В Україні загинув американський доброволець, який воював проти російських окупантів на боці Збройних сил України. Про це 26 серпня повідомив американський журнал Newsweek із посиланням на власні джерела.

У Держдепартаменті США смерть американця в Україні виданню підтвердили, але відмовилися від подальших коментарів "із поваги до недоторканності приватного життя сім'ї".

Newsweek пов'язує смерть американця в Україні з інформацією, яку опублікували 26 серпня у Telegram губернатора Приморського краю Росії Олега Кожем'яка. У пості посадовця йдеться, що його земляки, які воюють проти України, нібито відбили атаку "іноземних найманців", а на відео Кожем'яко показав документи нібито на ім'я 24-річного американця Джонса Джошуа Алана, який служить у ЗСУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Раніше з'являлися повідомлення про загибель американців на війні в Україні. 29 квітня стало відомо про загибель 22-річного добровольця Віллі Кансела, який у минулому служив у морській піхоті США.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого.

Про створення у ЗСУ інтернаціонального легіону президент України Володимир Зеленський оголосив 27 лютого. Він закликав іноземних громадян "приєднатися до захисту безпеки у Європі та світі". Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив 6 березня, що в Україну їдуть добровольці з 52 країн світу, які приєднаються до інтернаціонального легіону для боротьби зі вторгненням Росії. Він зазначив, що українській владі надійшло приблизно 20 тис. заявок від них.