У британській розвідці розповіли, чому ЗСУ почали регулярно збивати російські гелікоптери

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 25 жовтня українські військові збили 248 російських вертольотів
Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces / Facebook

Артилерійські боєприпаси російських окупантів закінчуються, тому для підтримки піхоти їм доводиться активніше використовувати гелікоптери. Про це йдеться у зведенні розвідки Великобританії, опублікованому 25 жовтня у Twitter міністерства оборони країни.

За даними британського відомства, з моменту вторгнення в Україну було підтверджено втрату не менше як 23 російських ударних вертольотів Ка-52 Hokum. Це понад 25% парку ВПС Росії, що складається з 90 вертольотів Ка-52.

"Російські ударні вертольоти, найпевніше, постраждали від українських переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК)... Росії, як і раніше, не вдається здобути достатню перевагу в повітрі, щоб надійно здійснювати ефективну безпосередню авіаційну підтримку літаками поряд з лінією фронту", – ідеться в повідомленні.

У міноборони Великобританії зазначили, що російське командування дедалі частіше вдається до ризикованих вильотів ударних гелікоптерів як одного з небагатьох доступних варіантів надання підтримки окупаційним військам на полі бою.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

За даними Генштабу ЗСУ станом на 25 жовтня, українські військові збили 248 російських вертольотів (три з них упродовж останньої доби) і 271 літак окупантів.