У Бучанському районі ЗСУ підбили вертоліт окупантів – Київська ОВА

Унаслідок роботи ППО Сухопутних військ України один гелікоптер окупанта було пошкоджено, зазначили в Київській ОВА
Фото: Минобороны России / Facebook
У Бучанському районі (Київська область) Збройні сили України (ЗСУ) підбили російський гелікоптер Ка-52. Про це 17 березня повідомили в Київській обласній військовій адміністрації (ОВА) у Facebook.

"Об 11.45 було виявлено два ворожі гелікоптери, які увійшли в зону ураження українських військ. У результаті роботи наших ППО Сухопутних військ один гелікоптер ворога було пошкоджено", – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що загарбники були змушені повернутися, а їхнє бойове завдання було зірвано.

За даними Генштабу ЗСУ, протягом доби 16 березня українські військові збили 10 літаків та гелікоптерів російських окупантів.

У ніч на 17 березня засобами ППО було збито ще два російські літаки.

Війна Росії проти України. Головне

Контекст:

За попередніми даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 17 березня, втрати російських окупаційних військ від початку вторгнення в Україну 24 лютого становлять приблизно 14 тис. осіб, 444 танки, 1435 бойових броньованих машин, 201 артилерійська система, 72 РСЗВ, 43 засоби ППО, 86 літаків, 108 вертольотів, а також 864 автомобілі та інша колісна техніка, три катери та кораблі, 11 безпілотників.

Як повідомили в Генштабі ЗСУ, українські військові знищили вже третину всіх літаків, які збройні сили РФ залучили для вторгнення, що розпочалося 24 лютого.