У Чорному морі стоїть приблизно 20 російських бойових кораблів – оперативне командування "Південь"

Українські військові просять мирних жителів утриматися від відвідування узбережжя
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)
У Чорному морі зараз стоїть приблизно 20 російських бойових кораблів, серед яких є підводні човни з ракетним озброєнням. Про це 24 квітня повідомило оперативне командування ЗСУ "Південь" у Facebook.

Чорноморській операційній зоні продовжує перебувати приблизно два десятки одиниць корабельного складу флоту країни-агресорки, серед яких залишаються і підводні човни, у тому числі з ракетним озброєнням", – ідеться в повідомленні.

Військові просять усіх дотримуватися заходів та алгоритмів безпеки, уникати масового скупчення людей, бути пильними і свідомими, не допомагати ворогові поширенням інформації про сили охорони й оборони, виявляти підозрілих осіб та інформувати про них відповідні органи та структури, утриматися від відвідування узбережжя й лісових масивів.

Також в оперативному командуванні зазначили, що ракетно-артилерійські підрозділи на півдні країни за минулу ніч 12 разів ударили по силах ворога. Втрати російських окупантів становлять 11 одиниць особового складу і три одиниці техніки, зокрема броньованої.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Протягом двох місяців повномасштабної війни українські військові пошкодили або потопили, за даними Генштабу ЗСУ, вісім російських кораблів, зокрема флагман Чорноморського флоту Росії, ракетний крейсер "Москва".