У Дніпрі загасили пожежу на підприємстві, яка виникла через ракетні удари 15 липня – голова ОВА

Окупанти обстріляли Дніпро 15 липня
Фото: Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області / Facebook
У Дніпрі загасили пожежу на підприємстві, яка виникла після ракетних ударів 15 липня. Про це повідомив у Telegram 17 липня голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

"Рятувальники загасили пожежу, яка сталася на промисловому підприємстві у Дніпрі через "приліт" російської ракети. 90 вогнеборців приборкували полум’я майже 38 годин. Зараз ведуться пошуки людини, яка зникла на підприємстві під час атаки", – написав він.

Резніченко підсумував, що внаслідок ракетного удару загинуло троє людей, 16 дістали поранення. Семеро з них залишаються у лікарні.

Назви підприємства Резніченко не уточнив, але відомо, що удару було завдано по Південному машинобудівному заводу (ПМЗ, "Південмаш").

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Окупанти завдали ракетних ударів по Дніпру ввечері 15 липня. Резніченко заявляв, що ракети влучили по промисловому підприємству і по жвавій вулиці поруч із ним. Уранці 16 липня Філатов у Telegram уточнив, що удару було завдано по ПМЗ.

У міськраді Дніпра повідомили про загибель водія автобуса одного з міських маршрутів. Мер Дніпра Борис Філатов поінформував про можливі перебої з комунікаціями у місті після ракетного обстрілу.

У командуванні Повітряних сил ЗСУ повідомили, що окупанти завдали ударів по Дніпру ракетами Х-101 із літаків стратегічної авіації Ту-95МС із північної частини Каспійського моря, чотири ракети із шести збила система ППО.