У Донецькій області будуть судити учасника "військової поліції ДНР"

Обвинуваченого судитимуть заочно
Фото: depositphotos.com
За версією слідства, із серпня 2014 року до січня 2015-го житель Сніжного входив до складу "військової поліції міноборони ДНР", повідомили у прокуратурі Донецької області. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

У Донецькій області заочно судитимуть 37-річного жителя Сніжного, якого підозрюють в участі в терористичній організації "ДНР". Про це 4 січня повідомила пресслужба обласної прокуратури.

За версією слідства, із серпня 2014 року до січня 2015-го чоловік входив до складу "військової поліції міноборони ДНР".

"Перебуваючи у званні рядового, маючи посвідчення та особисту зброю, обвинувачений працював охоронцем в контрольно-пропускному пункті біля Харцизького трубного заводу, що знаходиться на тимчасово не підконтрольній українській владі території. Окрім цього, він здійснював озброєну охорону полонених військовослужбовців ЗСУ, які утримувалися представниками незаконних збройних формувань РФ в елеваторному приміщенні смт. Кутейникове Амвросіївського району Донецької області", – ідеться в повідомленні.

Чоловікові висунули обвинувачення за ч. 1 ст. 258-⁠3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі або організації). Йому загрожує до 15 років в'язниці.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України (ЗСУ) з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти та докази.