У Генштабі ЗСУ розповіли про кількість російських обстрілів території України 29 грудня

Окупанти 29 грудня випустили по Україні десятки ракет
Фото: EPA
Російські окупанти вранці здійснили масований ракетний обстріл України, а крім того, завдали 10 ракетних і 23 авіаударів по українській території. Про це повідомив пресцентр Генштабу Збройних сил України у Facebook 29 грудня.

Окрім того, окупанти здійснили 14 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військових і населених пунктах на лінії розмежування.

"Зранку російські окупанти завдали масованого ракетного удару по території України. Противник здійснив запуски крилатих ракет повітряного й морського базування, зенітних керованих ракет до ЗРК С-300 по об'єктах енергетичної та цивільної інфраструктури у східних, центральних, західних і південних регіонах України. За уточненими даними, було застосовано 69 крилатих ракет. Сили оборони України знищили 54 із них", – ідеться в повідомленні.

Також війська РФ із танків, мінометів та артилерії обстріляли райони населених пунктів на сіверському, слобожанському, куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському, новопавлівському, запорізькому та херсонському напрямках.

Контекст:

Уранці 29 грудня РФ завдала масованого ракетного удару по Україні. За попередніми даними головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, РФ випустила по Україні 69 ракет, 54 з них збили сили ППО. Окрім того, уночі ЗСУ знищили 11 дронів-камікадзе Shahed-131/136 на східному напрямку, проінформувало командування Повітряних сил ЗСУ у Facebook.

Росія атакувала 10 областей України, пошкоджено 28 об'єктів, із них 10 – критичної інфраструктури, розповіли у ДСНС.

Міністр енергетики повідомив про "певні пошкодження об'єктів генерації та електромереж" і попередив, що відбуватимуться аварійні вимкнення світла.