Голова "Укренерго" про ракетні обстріли: Росії не вдалося погасити енергосистему України

Значну частину генерувальних потужностей енергосистеми України відновлено, зазначив Кудрицький
Фото: Volodymyr Kudrytskyi / Facebook (ілюстративне)
Після 10-ї масованої ракетної атаки Росії 29 грудня енергосистему України відновлюють у плановому режимі.

Про це в ефірі національного телемарафону, який транслювали в YouTube каналу "Рада", повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Точно можна сказати, що ворогу не вдалося досягти тих цілей, які він, очевидно, ставив перед собою, а саме – погасити нашу енергосистему", – сказав він.

За словами Кудрицького, наразі значну частину генерувальних потужностей енергосистеми України відновлено, але "є значні пошкодження в мережі й деяких електростанцій".

"Це була навіть не одна ракетна атака, а, по суті, ціла серія атак. Почалася вночі з атаки дронами-камікадзе, потім була масована ракетна атака, а потім ще кілька атак, наскільки я розумію, ракетами С-300… по Харківщині, Миколаївщині й деяких інших областях", – наголосив голова правління "Укренерго".

Кудрицький зазначив, що "ворог намагається випустити все, що в нього є", для ураження енергосистеми України.

Контекст:

Уранці 29 грудня РФ завдала масованого ракетного удару по Україні. За попередніми даними головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, РФ випустила по Україні 69 ракет, 54 з них збили сили ППО. Крім того, вночі ЗСУ знищили 11 дронів-камікадзе Shahed-131/136 на східному напрямку, проінформувало командування Повітряних сил ЗСУ у Facebook.

Росія атакувала 10 областей України, пошкоджено 28 об'єктів, із них 10 – критичної інфраструктури, розповіли у ДСНС.

Міністр енергетики повідомив про "певні пошкодження об'єктів генерації та електромереж" і попередив, що відбуватимуться аварійні вимкнення світла.