У Харківській області через наїзд машин на міни загинуло двоє людей, ще п'ятьох, включно з дитиною, поранено – поліція

Українців закликали не їздити дорогами, де не провели розмінування
Фото: EPA
У Харківській області 29 березня автомобілі наїхали на міни, загинуло двоє людей. Про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції в області Сергій Болвінов у Facebook 30 березня.

"29 березня в Чугуївському районі загинуло двоє чоловіків та отримали поранення ще п'ятеро людей, включаючи шестимісячну дитинку. Сталося це через наїзд автомобілів, у яких рухалися сім'ї, на міни або не знешкоджені боєприпаси", – ідеться в повідомленні.

Він закликав громадян не рухатися у напрямках, які перекриті або на яких щойно закінчилися бойові дії, це стосується доріг та обхідних шляхів.

"Поки наші сапери не провели розмінування, це вкрай небезпечно! Україна робить усе для того, щоб ви скоріше повернулися до своїх домівок під мирним вільним небом. Не наражайте себе та своїх дітей на небезпеку", – написав Болвінов.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

23 березня Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що російська армія, яка вторглася в Україну, веде "хаотичне замінування місцевості", порушуючи цим норми міжнародного гуманітарного права.