У Харківській області на міні підірвався тракторист – місцева влада

Гусаров опублікував фото міни
Фото: Олександр Гусаров, Печенізький селищний голова / Telegrаm
21 грудня на території Печенізької територіальної громади Харківської області внаслідок вибуху міни дістав поранення тракторист. Про це повідомив у Telegram селищний голова Печенігів Олександр Гусаров.

"Сьогодні в нашій громаді сталася трагічна подія. Під час виконання сільськогосподарських робіт у полі на ворожій міні підірвався трактор. Тракторист отримав поранення і зараз перебуває в обласній лікарні", – написав він.

Гусаров підкреслив, що "частина полів, лісових масивів, водоймищ та інших ділянок Печенізької громади досі залишаються необстеженими", і роботи з розмінування тривають.

Він опублікував також фото міни – це протитанкова ТМ-62.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

У Харківській області на залишених окупантами мінах регулярно підриваються мирні громадяни. Останнє таке повідомлення було 18 грудня, тоді стало відомо про загибель двох чоловіків, які шукали зниклу худобу.

Контекст:

Російські війська перебували на території Харківської області від початку повномасштабного вторгнення в Україну – із 24 лютого. Наприкінці серпня – на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ на півдні та сході країни, він завершився звільненням значної частини території регіону.

1 листопада в Офісі президента України заявили, що в Харківській області деокуповано 568 населених пунктів. Під контролем росіян станом на 8 грудня було 29 населених пунктів, зазначали в ОВА.