У Харківській області рятувальники третю добу гасять масштабну пожежу, яка виникла через обстріл

Харківські рятувальники щодня виїжджають на пожежі, спричинені обстрілами
Фото: Головне управління ДСНС України в Харківській області / Facebook
В Ізюмському районі Харківської області рятувальники продовжують гасити масштабну пожежу, яка виникла на газопереробному підприємстві внаслідок російського обстрілу 18 червня. Про це повідомили вранці 21 червня у регіональному управлінні ДСНС.

18 червня окупанти влучили в підприємство кількома ракетами, повідомили в ОВА. Почалася масштабна пожежа, пошкоджено також приватні будинки.

Минулої доби, 20 червня, рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 22 оперативні виїзди, із яких сім – на ліквідацію пожеж, спричинених обстрілами.

"Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапилися у Немишлянському (три), Київському (один) та Салтівському (один) районах Харкова, а також Чугуївському (один) та Ізюмському (один) районах області. Горів приватний будинок, складська, адміністративна та інші будівлі", – ідеться у повідомленні пресслужби.

Зокрема, у Немишлянському районі Харкова через ворожі обстріли розпочалася пожежа у складській будівлі (вогонь охопив 1500 м&³2;), а також спалахнули суха трава, несанкціоноване звалище та деревина на площі майже 3 тис. м&³2;. До ліквідації цих пожеж було залучено 10 одиниць пожежно-рятувальної техніки та приблизно 50 людей особового складу ДСНС.

Удень окупанти обстріляли приватний сектор у селищі міського типу Чкаловське, внаслідок чого почалася пожежа у приватному житловому будинку. Одна людина дістала поранення.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби ліквідували 31 ворожий боєприпас.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого. Обласний центр та інші населені пункти регіону постійно зазнають артилерійських обстрілів та авіаударів.

За даними голови Харківської ОВА станом на 29 травня, загарбники окупували майже 31% території регіону. Окупанти намагалися захопити Харків, проте їм це не вдалося.

15 червня Офіс генпрокурора повідомив, що внаслідок постійних атак російських окупантів у Харкові та Харківській області з початку повномасштабного вторгнення РФ загинуло 760 мирних жителів, поранено понад 1 тис.