У Харківській області протягом доби двоє мирних жителів загинули, п'ятьох поранено, ракета влучила у двір школи

Унаслідок обстрілів Харкова пошкоджено житлові будинки, швейний цех, школу та інші будівлі
Фото: Головне управління ДСНС України в Харківській області / Telegram
Унаслідок обстрілів окупантами 26 червня Харківської області загинуло дві жінки, ще п'ятеро мирних жителів дістали поранення. Про це вранці 27 червня повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

"Російські окупанти протягом минулої доби обстрілювали Київський та Шевченківський райони Харкова, Чугуївський і Харківський райони області", – написав Синєгубов.

Він зазначив, що вночі в Харкові російська ракета влучила у двір школи. Унаслідок ще одного ракетного удару пошкоджено адміністративну будівлю. Від цих ударів ніхто не постраждав.

У Чугуївському районі внаслідок ворожих обстрілів загинули 21-річна та 57-річна жінки, ще двоє людей дістали поранення. Снаряди влучали по господарських спорудах, пошкоджено вуличний газогін.

Окрім того, у Харківському районі через російські обстріли вибухові травми дістало троє цивільних.

Протягом доби в області спалахнуло сім пожеж, спричинених обстрілами, повідомили в регіональному управлінні ДСНС.

Рятувальники опублікували фото наслідків ракетних ударів у Харкові. "У результаті вибуху та пожежі пошкоджені житлові будинки, швейний цех, школа та інші споруди", – зазначили у ДСНС.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області від початку відкритого вторгнення в Україну 24 лютого. За даними голови ОВА Олега Синєубова станом на 29 травня, загарбники окупували приблизно 31% території регіону.

5 травня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що ЗСУ перейшли до контрнаступальних дій на харківському та ізюмському напрямках Харківської області. За цей час українській армії вдалося звільнити низку населених пунктів у Харківській області.

У середині травня Синєгубов зазначав, що завдяки успішним діям ЗСУ окупанти значно скоротили кількість обстрілів Харкова, але, як і раніше, атакують інші населені пункти області. Проте з кінця травня росіяни знову активізували обстріли Харкова, використовують, зокрема, далекобійні гармати "Піон", РСЗВ "Ураган".

20 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти знову спробують захопити Харків.