У Харківській області затримали колаборантку – СБУ

СБУ оголосила жінці про підозру в липні
Фото: Служба безпеки України / Facebook
Служба безпеки України затримала колаборантку, яка співпрацювала з росіянами на тимчасово окупованих територіях Харківської області. Про це повідомив пресцентр СБУ 13 вересня.

"За даними слідства, жінка активно співпрацювала з росіянами. У травні 2022 року вона погодилася обійняти псевдопосаду керівника організаційно-інформаційного відділу в місцевій адміністрації в тимчасово окупованому селищі міського типу Шевченкове", – ідеться в повідомленні.

У липні жінці заочно оголосили про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Тоді ж її оголосили в розшук.

Після звільнення селища підозрювану затримали. Зараз її заарештовано.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Наприкінці серпня на початку вересня ЗСУ розпочали контрнаступ на півдні та сході країни. До вечора 12 вересня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила про деокупацію майже 6 тис. км&³2; території України.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомляв 10 вересня, що ЗСУ звільнили приблизно 40 населених пунктів у регіоні. Зокрема, звільнено Балаклію, де до початку повномасштабного вторгнення РФ проживало орієнтовно 27 тис. людей. Українські підрозділи зайшли в Куп'янськ та Ізюм.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов 11 вересня повідомляв, що в Харківській області правоохоронці оголосили понад 100 підозр у держзраді, частину підозрюваних затримано.