У Харкові ракетним ударом частково зруйновано депо метрополітену

Окупанти знову вдарили по депо харківського метро
Фото: Харківська обласна прокуратура / Facebook
13 липня окупанти вдарили ракетами по Харкову, протягом доби російські війська обстрілювали й інші населені пункти області (зокрема Циркуни, Російські Тишки та Золочів). Про це повідомило вранці 14 липня регіональне управління Нацполіції.

"13 липня Харків зазнав ракетної атаки, унаслідок чого частково зруйновано приміщення депо метрополітену та підприємства", – ідеться в повідомленні.

Унаслідок обстрілів області пошкоджено житлові будинки мирних громадян, газорозподільну підстанцію, горіли поля.

Харківська обласна прокуратура уточнює, що внаслідок нічних ракетних ударів по Харкову пошкоджено підприємство в Основ'янському районі та ангар депо метрополітену у Салтівському районі.

"Будь-які військові об‘єкти на вказаних територіях відсутні", – наголосили у прокуратурі.

Відкрито два кримінальні провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Це не перша атака на харківське метро. У ніч проти 21 червня по депо метрополітену на Салтівці вдарила російська ракета. Було поранено електрика, який був на робочому місці, пошкоджено будівлю депо й вагони. Також окупанти неодноразово руйнували обстрілами трамвайні і тролейбусні депо разом із транспортом, що стояв у них.

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області від початку відкритого вторгнення в Україну – із 24 лютого. Обласний центр їм захопити не вдалося, окупантів відкинули, але російські війська обстрілюють Харків щодня.

За даними голови Харківської ОВА станом на 29 травня, загарбники окупували приблизно 31% території регіону.

20 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти можуть знову спробувати захопити Харків.