"ЗСУ зробили все, щоб бєлгородський "гостинець" загубився дорогою". Росія вночі намагалася завдати ракетного удару по Харкову

Напередодні противник обстріляв низку населених пунктів Харківської області
Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА / Telegram

Росія минулої ночі намагалася завдати ракетного удару по Харкову. Про це 13 липня в Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Уночі по Харкову намагалися завдати ракетного удару, але наші ЗСУ зробили все, щоб бєлгородський "гостинець" від сусідів "загубився дорогою". Потерпілих немає", – написав голова ОВА.

Він зазначив, що напередодні ворог обстріляв Індустріальний та Немишлянський райони Харкова, унаслідок чого п'ятеро людей дістали поранення. Нині вони перебувають у лікарні й отримують необхідну допомогу. Стан постраждалих стабільний, загрози їхньому життю немає.

Окрім того, учора противник обстріляв низку населених пунктів Харківської області. У Слатиному загинув 55-річний чоловік. Поранено п'ятьох мирних жителів: двох людей у Харківському районі, одну – у Богодухівському і двох – в Ізюмському.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Російські війська обстрілюють Харків щодня. Зокрема, 11 липня це сталося кілька разів. Унаслідок ракетного удару приблизно о 10.20 із РСЗВ "Смерч" загинуло шестеро мирних жителів.

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області від початку відкритого вторгнення в Україну – із 24 лютого. Обласний центр їм захопити не вдалося, окупантів відкинули.

За даними Синєгубова станом на 29 травня, загарбники окупували приблизно 31% території регіону. Переважно це населені пункти на південному сході регіону.

20 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти можуть знову спробувати захопити Харків.