У Харкові за добу обстрілів не зафіксовано, село Циркуни обстрілювали цілий день, спалахнуло 16 пожеж – Синєгубов

Унаслідок обстрілів у Циркунах зруйновано будинки, господарські будівлі, гаражі, магазин
Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА / Telegram
У Харківській області за минулу добу найбільшу кількість руйнувань зафіксовано в селі Циркуни, яке зазнало практично безперервного ворожого обстрілу. Про це повідомив у Telegram уранці 10 серпня голова ОВА Олег Синєгубов.

"Протягом дня село обстрілювали фактично безперервно. Зруйновані приватні домоволодіння, господарчі будівлі, гаражі, магазин. Від ворожих снарядів сталося 16 пожеж, рятувальники працювали в посиленому режимі", – написав Синєгубов.

Унаслідок обстрілів у Циркунах поранено 64-річну жінку, вона у стані середньої тяжкості.

За словами Синєгубова, у Харкові обстрілів не зафіксовано. Російські окупанти обстрілювали населені пункти Харківського, Ізюмського та Чугуївського районів.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС за добу виїжджали на 19 пожеж, спричинених бойовими діями, із них 16 – у Циркунах, повідомили в управлінні ДСНС Харківської області.

Ще три пожежі через ворожі обстріли сталися в Ізюмському та Чугуївському районах області.

За добу піротехніки ДСНС ліквідували 55 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області від початку відкритого вторгнення в Україну – із 24 лютого. Обласний центр їм захопити не вдалося, окупантів відкинули, але вони практично щодня обстрілюють з артилерії та завдають ракетних ударів по Харкову та населених пунктах області.

20 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти можуть знову спробувати захопити Харків.

За час повномасштабної війни в регіоні загинуло понад 1 тис. мирних жителів, повідомили 7 серпня у прокуратурі Харківської області.