У Херсоні окупанти знищили меморіал "Слава Україні", а у Мелітополі підняли прапори РФ

Вандали розгромили меморіал на вулиці Перекопській, відкритий 2016 року
Фото: most.ks.ua
У тимчасово окупованому Херсоні невідомі розгромили меморіал "Слава Україні" на вулиці Перекопській. Про це написав сайт "Мост".

Вандали зірвали прапор Європейського союзу, розбили панелі з фотографіями Небесної сотні й загиблих у російсько-українській війні.

"Разом із людьми, схожими на силовиків, меморіал знищували візуально цивільні молоді люди", – зазначило видання.

"Мост" писав, що меморіал відкрили 23 серпня 2016 року.

"Главком" 11 квітня написав, що в Мелітополі Запорізької області армія РФ зайняла адміністративні будівлі й підняла над ними триколори.

Окупанти також захопили військове містечко та аеродром, на території якого розмістили велику базу.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Херсон тимчасово окупований російськими військами від початку березня.

У перші дні після захоплення міста російські військові намагалися роздавати "гуманітарну допомогу", але жителі Херсона її не прийняли. Натомість вони вийшли на площу з українськими прапорами. Упродовж березня тисячі людей майже щодня виходили на патріотичні мітинги, хоча окупанти намагалися їх розганяти. 21 березня російські війська відкрили вогонь по мирних демонстрантах, один чоловік дістав поранення.

5 квітня радник глави Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що окупаційні війська готуються здати Херсон.

Наприкінці лютого російські окупаційні війська після боїв зі Збройними силами України зайшли у 150-тисячний Мелітополь. У місті неодноразово вже після входження російських військ проводили масові проукраїнські мітинги. Попри стрілянину, яку відкривали окупанти, містяни кричали в їхній бік: "Нах...й додому!"