У Київській області виявили понад 1300 тіл загиблих українців, 300 людей вважають зниклими безвісти – поліція

За даними поліції, більшість загиблих жителів Київської області вбили зі стрілецької зброї
Фото: ЕРА
Станом на 21 червня в Київській області виявили 1333 тіла місцевих жителів, загиблих від рук окупантів, 213 із них ще не ідентифікували. Про це сказав начальник регіонального управління Нацполіції Андрій Нєбитов в ефірі телемарафону, повідомило "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, ми продовжуємо знаходити тіла наших загиблих громадян... На сьогодні маємо вже 1333 тіла загиблих українців, які вже оглянуті слідчими та передані до судово-медичних установ", – сказав Нєбитов у вівторок в ефірі телемарафону.

Ще 300 людей, за його словами, вважають зниклими безвісти.

Нєбитов розповів, що в останньому знайденому правоохоронцями похованні були семеро людей у цивільному одязі, їм стріляли в коліна та голови. "На сьогодні триває процес їхньої ідентифікації", – додав начальник Нацполіції.

За словами Нєбитова, більшість загиблих за час окупації росіянами жителів Київської області вбили зі стрілецької зброї – снайперської чи автоматичної, повідомила 20 червня пресслужба управління.

Від початку повномасштабної війни поліція Київської області зареєструвала понад 3 тис. кримінальних проваджень у зв'язку зі злочинами, скоєними армією РФ. Як пояснили в управлінні, підслідність цих злочинів зараз за СБУ, але оскільки Нацполіція – найбільший правоохоронний орган, первинною фіксацією і документуванням таких злочинів займаються слідчі поліції.

Очільник Нацполіції Ігор Клименко говорив у середині червня, що, за даними поліції, на території Київської області загинуло понад 1500 цивільних осіб. Загалом поліція розслідує загибель понад 12 тис. українців за час повномасштабного вторгнення.

Контекст:

Російські окупанти зайшли на територію Київської області у перші дні вторгнення, вони намагалися захопити Київ, але зазнали поразки.

2 квітня стало відомо, що всю Київську область звільнили від російських окупантів. У населених пунктах регіону виявили тіла вбитих мирних жителів, зокрема зі зв'язаними руками. Частину вбитих виявили у підвальних приміщеннях, частину – на вулицях, дехто похований у братських могилах.