У Кривому Розі вибухи. Вілкул повідомив про роботу ППО й ракетні удари

Частину ракет, якими атакували Кривий Ріг, збила українська ППО
Фото: СтратКом ЗСУ / AFU StratCom / Telegram
Під час повітряної тривоги 15 листопада у Кривому Розі Дніпропетровської області пролунали вибухи, повідомило в Telegram Суспільне.

"У Кривому Розі чутно звуки вибухів, повідомляють кореспонденти Суспільного. У Дніпропетровській області триває повітряна тривога", – ідеться в повідомленні.

Голова міської військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул у Telegram повідомив спочатку про роботу ППО, потім – про кілька ракетних ударів по місту.

"Кривий Ріг. Дякуючи ППО, поки все добре. Ще ракети в наш бік. Сидимо в укриттях", – написав він о 16.15.

Уже о 16.26 Вілкул заявив про ракетні удари.

15 листопада президент України Володимир Зеленський за допомогою відеозв'язку виступив перед самітом G20, який відбувається в Індонезії. Незабаром після цього по всій Україні оголосили повітряну тривогу, повідомляли про масований запуск ракет з району Астрахані (Каспійське море).

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про влучання по трьох будинках у центрі столиці в Печерському районі. Попередньо повідомляли також про чотири збиті над столицею ракети. У багатьох областях інформують про спрацювання систем ППО. Повітряна тривога й ракетна атака наразі тривають.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого. Президент Володимир Зеленський 24 жовтня повідомляв, що за вісім місяців повномасштабної війни Росія застосувала приблизно 4,5 тис. ракет проти України.

З початку жовтня Росія активізувала атаки на об'єкти інфраструктури по всій Україні, зокрема у столиці. Унаслідок обстрілів в Україні пошкоджено приблизно 40% енергетичної інфраструктури, повідомили 19 жовтня в Міненерго. Через це в країні почали вводити тимчасові вимкнення світла.

Остання масована атака по інфраструктурі України була 30–31 жовтня. За даними "Forbes Україна", тоді лише 31 жовтня окупанти випустили по Україні ракет і дронів-камікадзе на $760 млн.