У Лимані затримано місцевого жителя, підозрюваного в передаванні окупантам координат блокпостів і об'єктів "Укрзалізниці"

Затриманому загрожує до 15 років ув'язнення
Фото: Служба безпеки України / Facebook
Служба безпеки України затримала жителя Донецької області, якого підозрюють у передаванні даних російським окупантам і диверсіях проти сил оборони. Про це пресслужба СБУ повідомила 9 червня в Telegram.

За даними слідства, 26-річний житель Лимана у травні збирав для російських окупантів інформацію про місця базування й переміщення сил оборони на території регіону.

"Найбільше його цікавили точні координати блокпостів і об'єктів "Укрзалізниці". Ці відомості він надсилав навіднику танкової роти російської тактичної групи "Купол", із яким раніше навчався у школі. Зв'язок підтримували через заборонену соцмережу "Одноклассники", – ідеться в повідомленні.

Крім того, У СБУ стверджують, що під час боїв за Лиман фігурант навмисно ускладнював пересування українських підрозділів ЗСУ, розкидаючи шурупи на маршрутах руху ЗСУ.

Підозру повідомлено за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає ув'язнення до 15 років.