У Лисичанську внаслідок обстрілів окупантів загинуло двоє дітей – ДСНС

Обстріли в Луганській області не вщухають, повідомили рятувальники
Фото: ДСНС України / Facebook
30 березня в Лисичанську Луганської області внаслідок обстрілу російських окупантів загинули діти – двох та восьми років. Про це пресцентр Держслужби з надзвичайних ситуацій повідомив у Facebook.

Рятувальники зазначили, що обстріли в Луганській області не вщухають. Постраждалих та загиблих жителів Лисичанська годинами неможливо було забрати з вулиць через інтенсивні обстріли.

"Увечері у Сєвєродонецьку сталося займання школи, а в Лисичанську – резервуару для нафтопродуктів. Десятки багатоповерхових та приватних житлових будинків, господарчі споруди, гаражі, автомобілі були охоплені вогнем. У Привіллі та Кремінній через обстріли сталося загоряння сухої трави та очерету на відкритій території", – поінформували у ДСНС.

31 березня внаслідок обстрілу житлового району Сєвєродонецька обвалився будинок. Співробітники ДСНС урятували двох громадян, також із-під завалів дістали одного загиблого.

Пожежники ліквідовують пожежу складу на площі 200 м2 у Сєвєродонецьку.

Учора з Лисичанська вдалося вивезти 260 громадян, із Рубіжного евакуювали 25 людей, із Сєвєродонецька – 73, з Кремінної – 58, із Попасної – 13. Усі евакуйовані перебувають у безпеці, зазначили рятувальники.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну окупанти захопили більшу частину Луганської області, повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

Вони щодня обстрілюють Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Кремінну та Попасну, які залишаються під контролем України. Протягом 29 березня, за даними голови обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, поліція зареєструвала 35 фактів обстрілу населених пунктів Луганської області з різних видів озброєння, зокрема окупанти завдавали авіаударів. У Лисичанську та Кремінній унаслідок авіаударів було пошкоджено приблизно 20 приватних домоволодінь.