У Луганській області знеструмлено останню робочу підстанцію – голова ОВА

Луганська область залишилася без світла, зазначив Гайдай
Фото: Сергій Гайдай / Facebook
Російські окупаційні війська пошкодили останню потужну електропідстанцію в Луганській області. Про це 18 травня в Telegram повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації (ОВА) Сергій Гайдай.

"Луганська область – без світла, знеструмлена остання велика підстанція. Близько години тому зникло світло в тих домівках області, де воно ще залишалося. Поблизу Лисичанська точаться активні бойові дії, є влучання в лінію електропередачі напругою 220 кВ. Росіяни знеструмили та пошкодили останню потужну електропідстанцію", – написав керівник ОВА.

За словами Гайдая, "руйнування дуже серйозні".

"Ремонт неможливий до припинення бойових дій", – резюмував голова ОВА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Генштаб Збройних сил України на початку квітня повідомив, що Росія перегруповувала свої війська, щоб зосередити зусилля на наступі на сході України, мета якого – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

Президент України Володимир Зеленський 29 квітня заявив, що окупанти хочуть перетворити на руїни Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну та інші міста Луганської й Донецької областей.

15 травня Гайдай повідомив, що Україні підконтрольні 10% території Луганської області. 17 травня він зазначав, що на підконтрольній уряду частині регіону світло є лише в одному населеному пункті, 818 трансформаторних підстанцій зруйновано або вимкнено.