У Львові чутно вибухи, за попередньою інформацією влади – ракетний удар. Поїзди на під'їзді до Львова затримуються

У Львові пошкодили електропідстанції
Фото: Україна 24 / Telegram
У Львові чутно вибухи. Про це повідомив мер міста Андрій Садовий та попросив усіх залишатися в укриттях.

За попередньою інформацією, по Львівській області завдали ракетних ударів, написав голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

Садовий також повідомив, що частина міста залишилася без електрики. Пізніше він уточнив, що пошкодили дві електропідстанції.

"Укрзалізниця" повідомила, що окупанти обстрілюють залізничні підстанції. У зв'язку із цим низка поїздів затримується, зокрема – поїзди на під'їзді до Львова.

Майже в усіх областях України триває повітряна тривога. ЗМІ повідомляють про вибухи ще у кількох містах. Зокрема, російська ракета прилетіла у Долинську громаду Кіровоградської області, повідомив голова громади Євгеній Звіздовський.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу РФ на Україну 24 лютого російські військові завдають ракетних ударів по території України, зокрема, руйнуючи цивільну інфраструктуру.

Львівська область неодноразово зазнавала обстрілів окупантів. 16 квітня підрозділи зенітних ракетних військ, повітряне командування "Захід" Повітряних сил ЗС України знищили чотири крилаті ракети, випущені з літаків Су-35 із боку Білорусі.

18 квітня російські окупанти завдали чотирьох ударів по Львову, внаслідок яких загинуло семеро людей.

25 квітня російські військові завдали ракетних ударів по території Львівської області, через що почалися пожежі у двох населених пунктах Золочівського району. Зокрема, внаслідок ракетного удару стався вибух на тяговій підстанції залізничної станції Красне.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ за даними станом на 27 квітня сили ППО ЗСУ збили над Львівською областю понад 20 крилатих ракет, запущених російськими окупантами, та приблизно 10 БПЛА ворога.