У Мелітополі росіяни катують місцевих жителів і викрадають людей, щоб вони рили окопи – мер

Федоров розповів про ситуацію в окупованому Мелітополі
Фото: EPA
Росіяни посилюють терор на окупованих територіях Запорізької області. Подробиці розповів мер Мелітополя Іван Федоров 7 грудня в Telegram.

"Мелітополь має сакральне значення для окупантів. Аби зламати опір, загарбники посилюють тиск на місцевих мешканців. Мелітопольців піддають тортурам, щоб вибити зізнання в неіснуючих злочинах", – заявив він.

За словами Федорова, людей також викрадають для риття окопів. Він додав, що окупанти займаються пограбуваннями, прикриваючись водночас нібито виявленими "схованками диверсантів", куди окупанти самі підкидають форму й навіть посвідчення військовослужбовців ЗСУ.

Виїхати з окупації складно й небезпечно, зазначив Федоров. За його словами, в комендатурі Василівки мелітопольці засвідчили постріли в мирних жителів.

Про багато злочинів росіян стане відомо вже після деокупації області, впевнений мер.

Контекст:

Після повномасштабного нападу на Україну 24 лютого російські війська захопили частину Запорізької області. 26 лютого після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли у 150-тисячний Мелітополь.

Обласний центр росіяни захопити не змогли, але регулярно обстрілюють його й інші міста регіону ракетами, а також використовують для атак іранські дрони-камікадзе. Мелітополь вони призначили обласним центром окупованої частини регіону.

22 листопада Федоров повідомив, що приблизно пів тисячі колаборантів і членів їхніх сімей виїхали з тимчасово окупованих територій Запорізької області у Крим. За даними Центру національного спротиву, колаборантів розселили у двох пансіонатах Севастополя.