У нічній атаці "Калібрами" окупанти застосували щонайменше шість ракетоносіїв – Гуменюк

Уночі окупанти випустили по Україні "Калібри"
Фото: EPA (архів)
У нічній атаці російських окупантів по Львову було застосовано щонайменше шість ракетносіїв. Про це заявила глава об'єднаного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону 6 липня, трансляцію вів канал "1+1".

"Ще вчора ми спостерігали надзвичайну активність ракетоносіїв і збільшення їх кількості протягом доби і попереджали, що рівень ракетної небезпеки надзвичайно високий. І коли в Чорному морі надвечір сконцентрувалося чотири ракетоносії, було вже очевидно, що ворог готується до застосування ракет морського базування. Пізніше вночі ворог ще збільшив кількість ракетоносіїв, і протягом нічної атаки було задіяно щонайменше шість ракетоносіїв – три надводні та три підводні", – сказала вона.

Гуменюк наголосила, що під час повітряних тривог потрібно перебувати в укритті.

"Кожного разу, коли збільшується кількість ракетоносіїв і потужність ракет на морському напрямку, я наголошую, що 2,5 тис. км – це відстань, яку може подолати "Калібр", випущений із моря, і він покриває практично всю територію України. Може долетіти куди завгодно", – заявила речниця.

Контекст:

У ніч проти 6 липня майже на всій території України оголошували повітряну тривогу. Командування Повітряних сил ЗСУ попередило про ракетну загрозу.

Як стало відомо пізніше, окупанти атакували Львів. Ракета зруйнувала два поверхи багатоквартирного будинку, є загиблі й поранені. Мер міста Андрій Садовий заявив, що це "найбільша атака на цивільну інфраструктуру Львова від початку вторгнення".

За даними Повітряних сил ЗСУ, окупанти атакували Львівську область 10 ракетами "Калібр" із Чорного моря. Сім ракет українській ППО вдалося збити.

За останніми даними, загинуло четверо людей, поранено 32, зокрема дитину, повідомляли у МВС.