У Новій Каховці окупанти заварюють каналізаційні люки, щоб не проникли ДРГ – Центр національного спротиву

Окупанти вирішили заблокувати кришки люків
Фото: pixabay.com
У тимчасово окупованій Новій Каховці Херсонської області росіяни заварюють кришки люків, оскільки бояться українських диверсійно-розвідувальних груп. Про це 26 жовтня повідомляє Центр національного спротиву, створений при Силах спеціальних операцій Збройних сил України.

Такі заходи безпеки свідчать про підготовку росіян до вуличних боїв у місті, ідеться у повідомленні. Зазначають, що масове заварювання люків наражає місцевих на небезпеку, тому що це перекриває комунальникам і пожежникам доступ до стратегічно важливих комунікацій.

Водночас триває розселення новоприбулих російських військовослужбовців по квартирах порожніх приміщень, власники яких покинули місто через окупацію.

Контекст:

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну. Спочатку, за даними СБУ, він розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився. У квітні росіян вигнали з північних областей, зараз бої тривають на сході й півдні країни.

Наприкінці серпня – на початку вересня українські військовослужбовці розпочали контрнаступ у південних та східних регіонах. Звільнено тисячі квадратних кілометрів території України.

Через дощі просування ЗСУ на півдні сповільнилося, розповів міністр оборони України Олексій Резніков 25 жовтня.