У Пентагоні високо оцінили використання ЗСУ дронів-камікадзе Phoenix Ghost

США нададуть Україні 580 дронів-камікадзе Phoenix Ghost
Фото: defense.gov
Пентагон високо оцінює використання українськими військовими дронів-камікадзе Phoenix Ghost. Про це йдеться у пресрелізі американського відомства.

"Українці чудово використовують систему Phoenix Ghost. Це дає нам можливість придбати у виробників додаткові потужності", – сказав неназваний високопосадовець міністерства оборони США.

Він додав, що починаючи із серпня Пентагон зможе забезпечити безперебійне постачання цих дронів Збройним силам України.

Phoenix Ghost – дрон-камікадзе, розроблений американською компанією Aevex Aerospace. Дрон можуть використовувати для спостереження з повітря, проте його основне призначення – атакувальне. Він ефективний проти середньоброньованих наземних цілей, може злітати вертикально й перебувати в польоті понад шість годин, його також можна застосовувати вночі завдяки наявності інфрачервоних датчиків.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

580 дронів Phoenix Ghost входять до нового пакету військової допомоги Україні від США. У ньому також є чотири реактивні системи залпового вогню HIMARS та додаткові боєприпаси до них, чотири командно-штабні машини, 36 тис. снарядів калібру 105 мм і додаткове протитанкове озброєння, запчастини та інше обладнання.