У Раді запропонували карати попередженнями і штрафами порушників комендантської години

За перше порушення комендантської години у Раді пропонують карати штрафами до 850 грн, за повторне протягом року – до 3,4 тис. грн
Фото: depositphotos.com
У Верховній Раді України 12 липня зареєстрували законопроєкт №7553 стосовно внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо введення відповідальності за порушення комендантської години в умовах дії воєнного стану.

Ініціаторами документа є шестеро нардепів. Законопроєкт надано профільному комітету для ознайомлення.

"Головним завданням законопроєкту є усунення реальної загрози життю і безпеці осіб, інтересам суспільства або держави, підвищення обороноздатності, а також забезпечення громадського порядку під час дії воєнного стану", – ідеться в пояснювальній записці до документа.

Згідно з текстом законопроєкту, порушників комендантської години пропонують карати попередженнями і штрафами від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 850 грн).

У разі повторного порушення впродовж року – штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1,7 тис. до 3,4 тис. грн).

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан уранці 24 лютого після початку вторгнення російських військ в Україну. Серед інших заходів у країні діє комендантська година.

Рада продовжувала воєнний стан у березні й квітні – щоразу на місяць. 22 травня дію воєнного стану в державі Рада продовжила на 90 діб до 23 серпня 2022 року.