У штабі операції Об'єднаних сил заявили, що троє українських військових сьогодні дістали поранення

Обстріли відбувалися в районі Авдіївки, Опитного, Водяного і Новотошківського
Фото: EPA

Бойовики сьогодні обстрілювали Донецьку фільтрувальну станцію, не давши можливості доправити туди ремонтні бригади, заявили у штабі операції Об'єднаних сил.

Сьогодні під час бойових дій троє українських військовослужбовців дістали поранення. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу операції Об'єднаних сил на сторінці у Facebook.

Бойові дії тривали переважно на донецькому напрямку – в районі Авдіївки, Опитного і Водяного. У Луганській області вони відбувалися в районі Новотошківського.

"Протягом дня бойовики вкотре завадили розпочати роботи на Донецькій фільтрувальній станції. Ворог вів вогонь із мінометів як по околицях Авдіївки, так і безпосередньо зі стрілецької зброї по Донецькій фільтрувальній станції, не давши можливості доставити ремонтні бригади", – ідеться в повідомленні.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією та проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Із 14 квітня 2014-го урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї, відповідно до закону про реінтеграцію Донбасу, почалася операція Об'єднаних сил.

Донецька фільтрувальна станція розташована між Авдіївкою та Ясинуватою, яку окупували бойовики "ДНР". Вона частково забезпечує водою Авдіївку, Красногорівку і Верхньоторецьке, які перебувають під контролем Збройних сил України. Також станція дає воду окупованим бойовиками населеним пунктам: частково Донецьку, Ясинуватій, селищам Василівка і Спартак.