У Швеції таємно провели навчання української бригади, яка може стати "найпотужнішою у ЗСУ" – ЗМІ

За даними ЗМІ, бригада вже повернулася з навчань у Швеції
Фото: depositphotos.com
Українська бригада військовослужбовців пройшла навчання у Швеції на сучасній західній техніці. Про це 16 травня повідомила газета The Times, 17 травня інформацію підтвердив шведський суспільний мовник SVT.

За даними The Times, українську бригаду, яка проходить підготовку у Швеції, оснащено танками Leopard 2, бойовими машинами CV90 та артилерійськими системами Archer, "що робить її одним із найпотужніших підрозділів Збройних сил України".

"Цього місяця вона повернулася в Україну, щоб бути готовою до бою", – пише британська газета.

Цю бригаду, за даними видання, можуть використати у майбутньому контрнаступі.

Українські військовослужбовці навчаються і в інших країнах Європи, зокрема у ВеликобританіїНімеччині, Польщі та Латвії.

Загалом ЄС планує навчити 30 тис. українських військових.

Контекст:

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов на початку січня сказав, що Україна навесні планує серйозний наступ.

Верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, командувач ЗС США в Європі Крістофер Каволі 26 квітня заявив, що українці перебувають у добрій позиції і зможуть зробити "сюрприз". Він додав, що 98% обіцяної партнерами бойової техніки вже доправили в Україну.

Зі свого боку президент України Володимир Зеленський зазначав, що Україна буде готова розпочати контрнаступ, "щойно отримає зброю, про яку домовилася з партнерами".

Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив 9 травня, що рішення про остаточний варіант контрнаступу ще не ухвалено.