У Сєвєродонецьку зараз вирішується доля українського Донбасу – Зеленський

ЗСУ завдають російським окупантам "відчутних втрат" у битві за Сєвєродонецьк, зазначив Зеленський
Фото: president.gov.ua
Сєвєродонецьк залишається епіцентром протистояння ЗСУ з російськими окупаційними військами на сході України, саме там вирішується доля українського Донбасу.

Про це 8 червня у вечірньому відеозверненні, опублікованому у Facebook Офісу президента, заявив глава Української держави Володимир Зеленський.

"Сєвєродонецьк за підсумками й цієї доби, вже 105-ї доби повномасштабної війни, залишається епіцентром протистояння на Донбасі. Захищаємо наші позиції та завдаємо ворогу відчутних втрат", – сказав президент.

За словами Зеленського, це "дуже жорстока битва, дуже важка".

"Мабуть, одна з найважчих за цю війну. Я вдячний кожному й кожній, хто обороняється на цьому напрямку. Багато в чому саме там зараз вирішується доля нашого Донбасу",– резюмував глава держави.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

На початку квітня Збройні сили України вигнали окупантів із північних областей, зараз бої тривають на Донбасі, у Харківській області й у південній частині країни.

На початку червня найактивніші бої відбуваються в районі Сєвєродонецька – цю ділянку фронту Зеленський вважає однією з найскладніших.

У Генштабі ЗСУ повідомили 8 червня, що у Сєвєродонецьку українські військові стримують штурм російських окупантів, бойові дії тривають.