У Слов'янську залишилося не більше ніж 24 тис. жителів – голова Донецької ОВА

Із кінця минулого тижня зі Слов'янська виїхало майже 100 людей, зазначив Кириленко
Фото: Павло Кириленко / Facebook
Зі Слов'янська Донецької області через повномасштабне вторгнення РФ евакуювали майже 78% жителів – у місті залишилося приблизно 24 тис. осіб.

Про це ввечері, 6 червня, в ефірі проєкту Freedom повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації (ОВА) Павло Кириленко.

Відеозапис ефіру опубліковано у Facebook Кириленка.

"Зараз у Слов'янську не більше ніж 24 тис. жителів залишилося. Є проблеми із водозабезпеченням у північній частині області – Слов'янськ, Костянтинівка, Дружківка, частина Краматорської громади – через перебої з електропостачанням. І люди, розуміючи це, хоч і пізно, але починають виїжджати", – сказав керівник ОВА.

За словами Кириленка, влада сприяє охочим евакуюватися. Зокрема, з кінця минулого тижня зі Слов'янська виїхало майже 100 людей, додав голова Донецької ОВА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня Збройні сили України витіснили окупантів із північних областей, зараз бої тривають на Донбасі, у Харківській області та у південній частині країни.

26 травня президент України Володимир Зеленський заявив, що наступ, який Росія веде на Донбасі, може зробити цей регіон безлюдним.

У Генштабі ЗСУ зазначали 30 травня, що окупанти готують наступ на Слов'янськ одразу з кількох напрямків.

Уранці 6 червня у Генштабі повідомили, що на слов'янському напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на продовженні наступальних дій у напрямку Слов'янська.

У Міноборони України розповіли, що на слов'янському напрямку ЗСУ завдали поразки і відкинули сили противника, який після перегрупування наступав у напрямках Великої Комишувахи, Вірнопілля, Дібрівного, Долини та Богородичного.