У Сухопутних військах ЗСУ повідомили про 70-відсоткову неявку призовників

В Україні призов відновили у травні 2014 року
Фото: mil.gov.ua

У жовтні–листопаді до Збройних сил України спрямували 8360 призовників, до Національної гвардії – 3500, до Державної спецслужби транспорту – 600.

Військові комісаріати повністю виконали державне завдання з осіннього призову військовослужбовців строкової служби. Про це 12 грудня у Facebook повідомила прес-служба Сухопутних військ Збройних сил України.

У жовтні–листопаді до ЗСУ спрямували 8360 осіб, до Національної гвардії – 3500, до Державної спецслужби транспорту – 600.

"Процес комплектування частин та з'єднань призовниками тривав без збоїв та відповідно до визначених планів і графіків відправки... Проте проблем із тими, хто уникає строкової служби у війську, не бракує. Приблизно 70 % неявки призовників до військових комісаріатів. Із тих майже третина перебуває в розшуку", – ідеться в повідомленні.

Цієї осені призовниками були чоловіки 1990–1997 років народження. Вони будуть проходити службу в усіх регіонах України, за винятком зони проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Призов на строкову військову службу було скасовано восени 2013 року екс-президентом Віктором Януковичем. Після початку агресії Росії у травні 2014 року в.о. президента України Олександр Турчинов підписав закон про відновлення призову.