У Сумській області за день двоє людей загинули і вісьмох було поранено через російські обстріли

Окупанти за один день обстрілювали Сумську область із мінометів, артилерії, САУ, безпілотників та ракетами з вертольотів
Фото: Минобороны России / Facebook (ілюстративне)
Російські окупанти 29 червня обстріляли Білопільську, Краснопільську, Великописарівську та Хотинську громади в Сумській області, станом на 22.00 двоє людей загинули, ще вісьмох – поранено. Про це повідомив у Telegram увечері голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

"Білопільська громада: приблизно о 10.00 була спроба обстрілу з ворожого безпілотника. Але наші захисники його знищили ! Приблизно о 18.30 була перестрілка з росіянами на прикордонні. Одна людина поранена", – написав Живицький.

Також окупанти кілька разів обстрілювали Краснопільську громаду з мінометів (20 пострілів), реактивної артилерії (25 приходів) та САУ (47 приходів), розповів голова ОВА.

"О 13.30 ворожий безпілотник скинув вибуховий пристрій. Одна людина загинула, троє – поранені", – написав він.

У Великописарівській громаді приблизно о 15.30 росіяни відкрили мінометний вогонь, а одразу після цього випустили 10 ракет із гелікоптера, із території РФ. Пошкоджено будинок мирних жителів та цивільну споруду.

"Після 20.00 росіяни випустили ще чотири ракети. Одна людина загинула, четверо – поранені", – написав голова ОВА.

У Хотинській громаді ввечері росіяни випустили 17 пострілів із міномета. Жертв та руйнувань немає.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Частину Сумської області було окуповано після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

На початку квітня північні регіони України звільнили від російських окупантів, але військові РФ регулярно обстрілюють Чернігівську та Сумську області з російської території.

За даними Живицького, окупанти обстрілюють і свої території – 6 червня під удар потрапило селище Тьоткіно в Курській області РФ.

У Держприкордонслужбі повідомили 8 червня, що російські окупанти зосередили до трьох батальйонно-тактичних груп навпроти Чернігівської та Сумської областей, але ударного угруповання для можливого нового вторгнення в Україну на цьому напрямку не створено.