"У траншею до окупантів завітав справжній мамонт". ЗСУ показали відео застосування нового українського дрона

Дрон "Мамонт" здатний нести 4 кг корисного бойового навантаження на 12 км в один бік, повідомив представник Escadrone
Фото: censor.net

Сухопутні війська ЗСУ 26 січня опублікували в Telegram відео застосування проти російських окупантів українського дрона "Мамонт".

На відеокадрах видно, як в одній із посадок перебувають російські військові. Оператор українського БПЛА спрямував дрон просто в місце їхнього розташування, після чого стався потужний вибух.

"У траншею до окупантів завітав справжній мамонт", – ідеться в коментарі до відео.

Дрон "Мамонт" здатний нести 4 кг корисного бойового навантаження на відстань до 12 км або 1,5 кг на 30 км в один бік, повідомив в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ", яке опублікували 30 жовтня минулого року, керівник і співзасновник постачальника FPV-дронів Escadrone.

Контекст:

Після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року українська армія стала масово застосовувати безпілотники для розвідки й завдавання ударів по ворогу. Для цього використовують як безпілотники власного виробництва, так і ті, які закупили на Заході й передали західні партнери.

21 липня 2023 року віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що Кабмін дав старт масовому виробництву боєприпасів для БПЛА. За словами Федорова, силам оборони передають тисячі безпілотників у межах "Армії дронів".

Президент України Володимир Зеленський анонсував виготовлення 2024 року в Україні 1 млн дронів. На думку Федорова, Україна може виробляти понад 1 млн FPV-дронів на рік.