У ЗСУ заявили, що в Україні створено унікальну систему протиповітряної оборони, якої немає ніде у світі

Речник командування Повітряних сил Ігнат підкреслив, що українську систему ППО буде посилено новими сучасними засобами, які йдуть на озброєння ЗСУ
Фото: ЕРА

В Україні створено унікальну систему протиповітряної оборони. Про це в опублікованому 9 вересня інтерв'ю "РБК-Україна" заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Оптимальний і реалістичний варіант [закриття неба] вже організований. Ми фактично створили унікальну систему протиповітряної оборони, якої немає ніде у світі. Ми воюємо старими радянськими засобами, використовуючи різноманітні тактичні прийоми. Розробили систему оповіщень. Протидіємо ракетам завдяки ЗРК, винищувачам і плюс ПЗРК – по всій країні розставлені люди з переносними зенітно-ракетними комплексами, які також мають реагувати і перехоплювати ракети. Є візуальні пости спостереження", – розповів Ігнат.

Він наголосив, що українську систему ППО буде посилено новими сучасними засобами, які йдуть на озброєння ЗСУ.

"Це, зокрема, NASAMS та IRIS-T. Але, на жаль, тієї кількості, яку нам поки що планують передати, буде мало. Хоча це буде перший крок, коли партнери нададуть нам важкі комплекси ППО західного зразка. IRIS-T – це новий комплекс, тоді як NASAMS уже багато країн мають на озброєнні. І з огляду на те, що у нас вже є рішення норвезького уряду і США щодо постачання цих систем, можемо сподіватися, що нам їх зможуть надати й інші країни", – зазначив Ігнат.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого.

З початку війни російські окупанти випустили по Україні 3,5 тис. ракет, повідомило 4 вересня управління стратегічних комунікацій ЗСУ.