У Запоріжжі після ракетного удару госпіталізовано шістьох поранених, зруйновано понад 10 квартир – поліція

Уламками та вибуховою хвилею пошкоджено будинки поблизу зруйнованого, кажуть у поліції
Фото: Поліція Запорізької області / Facebook
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом ракетного удару по житловому будинку в Запоріжжі, унаслідок якого загинуло двоє мирних жителів, ще шістьох поранено. Про це поінформували в управлінні поліції Запорізької області.

"Сьогодні о 1.32 військові РФ здійснили чергову атаку (попередньо – із ЗРК С-300) по території обласного центру. Одна ракета влучила в багатоповерховий будинок, під завалами опинилися мешканці квартир, які в цей час мирно спали. Наразі виявлено двох загиблих людей, шістьох поранених госпіталізовано", – ідеться в повідомленні.

Місцеве управління ДСНС уранці повідомляло про двох загиблих і трьох госпіталізованих із травмами людей.

За даними правоохоронців, унаслідок нічного удару в п'ятиповерхівці зруйновано понад 10 квартир із другого до п'ятого поверху. Крім того, уламками та вибуховою хвилею пошкоджено і будинки поряд.

На місці події працюють рятувальники, волонтери, працівники профільних служб, поліцейські та співробітники СБУ.

За фактом злочину, передбаченого ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України, відкрито кримінальне провадження.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року російські війська захопили частину Запорізької області.

Саме Запоріжжя росіяни захопити не змогли, але регулярно обстрілюють його та інші міста регіону.

Для атак на Запоріжжя окупанти часто застосовують комплекси С-300, призначені для ураження повітряних цілей. Можливість української системи ППО збивати такі ракети обмежена, повідомляли в Повітряних силах ЗСУ.

У 2022 році, за даними міської влади, у Запоріжжі внаслідок російської агресії було зруйновано або пошкоджено 930 будинків, повідомило "Суспільне".