У Запорізькій області до 15 років ув'язнення засудили агента військової розвідки РФ

Суд визнав зловмисника винним у державній зраді
Фото: depositphotos.com

Жовтневий районний суд Запоріжжя засудив до 15 років позбавлення волі агента військової розвідки РФ. Про це 12 вересня у Telegram повідомила пресслужба СБУ.

"На підставі зібраних Службою безпеки України доказів зловмисника визнано винним у державній зраді", – ідеться у повідомленні.

За даними СБУ, правоохоронці затримали чоловіка під час багатоетапної спецоперації у Запоріжжі. Він виконував завдання своєї невістки, яка живе у тимчасово окупованому Мелітополі й була завербована російською спецслужбою після початку широкомасштабного вторгнення РФ.

"Засуджений мав здійснювати зовнішнє спостереження за переміщенням підрозділів сил оборони України і робити фотофіксацію стратегічних та військових об'єктів. Отриману інформацію відправляв куратору через закриті канали зв'язку. У подальшому окупанти використовували її для планування та підготовки серії ракетно-артилерійських обстрілів по місту", – уточнили у СБУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу на Україну 24 лютого російські окупаційні війська, зокрема, захопили частину території Запорізької області. Обласний центр росіяни захопити не змогли, але періодично б'ють по ньому ракетами, а також обстрілюють з артилерії населені пункти області.