У Запорізькій області СБУ виявила ботоферму на 70 тис. акаунтів, яку адміністрували з РФ

СБУ провела у нежитловому приміщенні обшуки
Фото: Служба безпеки України / Facebook
Служба безпеки України припинила у Запоріжжі роботу ботоферми на 70 тис. акаунтів, яка поширювала пропагандистські матеріали з Росії. Про це журналістів повідомили у пресслужбі управління СБУ у Запорізькій області, пише "Укрінформ" 16 квітня.

"Співробітниками спецслужби припинено діяльність ботоферми із майже 70 тис. фейкових акаунтів та більше ніж 50 інтернет-спільнот у різних соціальних мережах, які були направлені на створення та розповсюдження пропагандистських замовних матеріалів із Росії", – ідеться в повідомленні.

У СБУ зазначили, що акаунти ботоферми поширювали публікації та коментарі, спрямовані на виправдання збройної агресії РФ проти України, дискредитацію влади та Збройних сил України. Також із акаунтів поширювали фейкові матеріали, заздалегідь створені російськими пропагандистами.

Функціонувала ботоферма у нежитловому приміщенні, власник якого мав під'єднувати обладнання до інтернету, купувати та міняти SIM-картки. Адміністрували її з території РФ.

Під час обшуків вилучили 429 GSM-модулів, два апаратні комплекси управління цими модулями та понад 3 тис. SIM-карток українських операторів зв'язку.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)