У Запорізькій області внаслідок російських обстрілів загинула жінка – поліція

Окупанти обстрілювали Запорізьку область із різних видів зброї
Фото: zp.npu.gov.ua
У Запорізькій області внаслідок російського обстрілу 23 грудня загинула жінка. Про це повідомила пресслужба обласної поліції 24 грудня.

"Від збройної агресії окупантів страждає мирне населення регіону. Учора в одному з населених пунктів Пологівського району виявили тіло 40-річної жінки, яка загинула від отриманих осколкових поранень під час артобстрілу, що відбувся напередодні", – повідомили у поліції.

23 грудня поліції надійшло 22 повідомлення про руйнування внаслідок ворожих обстрілів.

"Військові Росії атакували Запорізьку область з артилерії, РСЗВ і ракетних установок. Постраждали Гуляйполе, Залізничне, Новоандріївка, Новоданилівка, Дорожнянка, Ольгівське, Чарівне, Білогір’я, Малинівка, Мала Токмачка, Лежине, Малі Щербаки, Кам’янське, Степове", – ідеться у повідомленні.

Також у ніч проти 24 грудня окупанти обстріляли Лежине Запорізького району ракетами С-300.

"Ракети влучили в будівлю місцевого навчально-виховного комплексу та зруйнували його вщент. У довколишніх будинках вибуховою хвилею вибило вікна, пошкодило фасади й дахи, парканні огорожі", – повідомили у поліції.

Окрім цього, обстріляли історичну будівлю в районному центрі Гуляйпільської громади. Осколками снарядів пошкоджено фасади і дах приміщення.

За всіма фактами воєнних злочинів відкрито кримінальні провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Контекст:

Після повномасштабного нападу на Україну 24 лютого російські війська захопили частину Запорізької області. 26 лютого після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли у Мелітополь.

Обласний центр росіяни захопити не змогли. Вони визначили Мелітополь "обласним центром" окупованої частини регіону.

Російські війська обстрілюють Запоріжжя і населені пункти області ракетами й артилерією.