Удар по житловому району Харкова. Госпіталізовано двох дорослих і дитину, ще чотирьом людям надали медичну допомогу на місці – Синєгубов

Синєгубов повідомив про постраждалих унаслідок російського обстрілу
Фото: Олег Синєгубов / Facebook
Після удару по житловому району Харкова 9 липня було госпіталізовано трьох цивільних. Про це повідомив у Telegram голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Троє цивільних, серед них одна дитина, госпіталізовані до медичних установ", – заявив він.

Синєгубов зазначив, що ще чотирьом людям надали медичну допомогу на місці.

Вибух у Харкові стався 9 липня. Голова ОВА повідомляв, що, за попередньою інформацією, це був ракетний удар. Раніше він інформував про чотирьох постраждалих.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області від початку відкритого вторгнення в Україну – 24 лютого. За даними Синєгубова станом на 29 травня, загарбники окупували приблизно 31% території регіону.

Станом на 3 липня, за даними управління поліції Харківської області, у регіоні від дій росіян загинуло 936 місцевих жителів, із них 46 дітей.

За даними місцевої влади станом на 26 червня, від початку війни в Харківській області було зруйновано більше ніж 4 тис. житлових будинків, понад 400 навчальних закладів, приблизно 100 лікарень та інші будівлі.

20 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти можуть знову спробувати захопити Харків.