Блінкен про російську агресію: Україна як на стероїдах готова йти у бій

Блінкен зазначив, що за 30 років своєї діяльності не бачив, щоб НАТО був "таким об'єднаним"
Фото: ЕРА

Вторгнення Росії в Україну призвело до того, що президент РФ Володимир Путін домігся зворотного ефекту від війни. Таку думку 18 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки висловив державний секретар США Ентоні Блінкен, трансляцію вела "Німецька хвиля".

"Із 24 лютого [2022 року] ми бачили, що Путін робить гіршим усе, чому хотів запобігти. Україна більш об'єднана, ніж будь-коли, світ об'єднався в підтримці України. Після першої агресії 2014 року світ зволікав, але зараз Україна ніби на стероїдах, Україна готова йти у бій, Україна сильна, Україна об'єдналася у справі боротьби з ворогом", – сказав він.

Блінкен також зазначив, що "ніколи за 30 років своєї діяльності" не бачив, щоб НАТО був "таким об'єднаним" і в Альянсу "навіть двоє нових членів".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Країни НАТО надають Україні підтримку оборонною продукцією, фінансуванням та іншими видами допомоги.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Фактично РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької й Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени вони деокупували частину Херсонської, Миколаївської і Харківської областей.

Найінтенсивніші бої тривають цієї зими на Донбасі.