Україна отримає від США $6 млн для розмінування Донбасу

США допоможуть Україні в розмінуванні Донбасу
Фото: mil.gov.ua

США допоможуть Україні створити власний центр із розмінування, розповів директор Офісу ліквідації та скорочення озброєнь Бюро з політичних і воєнних питань Державного департаменту Сполучених Штатів Стенлі Браун.

Для розмінування Донбасу США у 2018 році виділять Україні $6 млн. Про це 25 січня "Радіо Свобода" повідомив директор Офісу ліквідації та скорочення озброєнь Бюро з політичних і воєнних питань Державного департаменту США Стенлі Браун.

"У нас є ціла низка програм, які стосуються України. Насамперед США реалізують програму "Партнерство заради миру", у межах якої ми знищуємо боєприпаси, які залишилися з радянських часів. Паралельно США фінансують програми щодо розмінування на лінії розмежування. Надаємо $900 тис. тільки для цього. Також ми вирішили виділити гроші на проекти, які допоможуть вам створити власний центр із розмінування. А ще проплачуємо технічну експертизу", – сказав він.

Співробітник Держдепу нагадав, що у 2017 році Україні на розмінування виділяли $2 млн.

"Окрім цього, нещодавно ми скеровували в Україну екстрену команду, так звані сили швидкого реагування, після одного з вибухів на військових складах. З'ясовували, як можемо допомогти", – зазначив Браун.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Україна посідає перше місце у світі за кількістю загиблих через вибухи мін.