Українська армія успішно відбила атаки окупантів біля трьох населених пунктів на Донбасі – Генштаб ЗСУ

ЗСУ контролюють майже половину Донецької області
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Російські окупанти безуспішно намагаються захопити всю територію Донецької області, проінформував 15 вересня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"Противник продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області, утриманні захоплених територій та зриві активних дій наших військ на окремих напрямках. [...] Сили оборони України успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Весела Долина, Майорськ та Зайцеве", – ідеться у повідомленні.

За даними Генштабу, українська авіація для підтримки дій наземних угруповань завдала 18 ударів по живій силі й техніці ворога.

"Підтверджено ураження 10 районів зосередження живої сили окупантів, трьох опорних пунктів та п'яти позицій зенітних ракетних комплексів. Втрати ворога уточнюються", – зазначили у ЗСУ.

Українські військові розповіли, що їхні системи протиповітряної оборони знищили два безпілотники (на різних напрямках), а ракетні війська та артилерія – три пункти управління, 12 районів зосередження живої сили та бойової техніки противника, два склади боєприпасів, засоби ППО та логістичні вузли.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. У квітні росіян вигнали з північних областей, зараз бої відбуваються на сході та півдні країни.

ЗСУ контролюють 45% Донецької області, говорив наприкінці серпня голова обладміністрації Павло Кириленко.

У вересні стало відомо про деокупацію ще частини території регіону.