Українська армія збила російський гелікоптер, уразила пункт управління та інші ворожі цілі – Генштаб ЗСУ

Генштаб ЗСУ зазначив, що ударів по ворогові завдавали артилеристи, льотчики і ракетники
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

За останню добу українська армія завдала 24 ударів по російських військових цілях на території України. Про це поінформував 11 січня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"Українська авіація протягом доби завдала 13 ударів по районах зосередження окупантів і три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога. [...] Підрозділи ракетних військ і артилерії сил оборони України уразили ворожий пункт управління, чотири райони зосередження живої сили та військової техніки противника, а також три склади боєприпасів", – ідеться в повідомленні.

Також, за даними Генштабу ЗСУ, "наші захисники збили російський гелікоптер Ка-52, а також два розвідувальні БПЛА, тип яких уточнюється".

"Посилюється тенденція переповнення медичних установ у тимчасово окупованих населених пунктах пораненими російськими окупантами. Станом на 9 січня тільки у місцевій лікарні Марківки Луганської області додатково розгорнуто 100 ліжко-місць", – зазначили у ЗСУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Втрати російських окупантів із 24 лютого 2022 року до 11 січня 2023 року, за даними Генштабу ЗСУ, становлять приблизно 112 960 осіб, 275 вертольотів і 1862 безпілотники оперативно-тактичного рівня.